Corona vaccinatie

Corona vaccinatie

Vaccinatie GGD
De GDD heeft inmiddels een groot aantal 80-plussers gevaccineerd en hebben in de komende weken nog een groot aantal mensen uit deze leeftijdscategorie gepland staan voor vaccinatie. De vaccinaties voor de 80-plussers worden landelijk gemaakt door de GGD. Per tijdvak en per prik locatie zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De oproepen vinden plaats in leeftijdscohorten van oud naar jong. Op het moment dat u in aanmerking komt voor een corona vaccinatie door de GGD dan ontvangt u een uitnodigingsbrief van het RIVM. In deze brief staan de contactgegevens om een afspraak te maken met de GGD.

Vaccinatie huisartspraktijk
De huisartspraktijken in Zeeland, Limburg en Noord-Brabant zijn inmiddels ook gestart met het vaccineren van de eerste doelgroepen. De huisartsen vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Het RIVM bepaald op basis van advies van de Gezondheidsraad welke doelgroep(en) de huisartspraktijk gaat vaccineren. De eerste doelgroep is:

  1. Patiënten geboren in 1956 en 1957
  2. Thuiswonende mensen met het Syndroom van Down, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002
  3. Mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002

Het is nog niet bekend wat de volgende doelgroep is en wanneer de volgende vaccinaties door de huisartspraktijk gezet worden. Zodra hierover meer bekend is zullen wij u daarover informeren op onze website.

 Call Now Button
Translate »