COVID-19 vaccinatie

COVID-19 vaccinatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. De adviezen van de Gezondheidsraad zijn hierin de leidraad. Welke groep wanneer gevaccineerd wordt is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Meer informatie kunt u vinden op www.coronavaccinatie.nl.

Wie wordt nu gevaccineerd?

Inmiddels hebben alle mensen van 60 jaar en ouder een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie ontvangen. Vanaf 30 april 2021 ontvangen de eerste mensen die geboren zijn in 1962 een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinaties. Het is voor de mensen die geboren zijn in 1962 mogelijk om via www.coronavaccinatie-afspraak.nl al een afspraak in te plannen voor de vaccinatie.

Medische indicatie

Vanaf deze week ontvangen mensen met een medische indicatie ook een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Het gaat daarbij om mensen onder de 60 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik.

Tweede vaccinatie Astra-Zeneca

Patiënten jonger dan 60 jaar die de eerste vaccinatie Astra-Zeneca hebben gehad bij de huisarts, krijgen ook bij de tweede vaccinatie Astra-Zeneca via de huisarts.

Dubbele uitnodiging

Het kan voorkomen dat mensen een dubbele uitnodiging krijgen, doordat zij bijvoorbeeld al via het werk zijn gevaccineerd. Wie al gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging die zij ontvangen als niet verzonden beschouwen. De GGD heeft inmiddels ruim 100 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.Translate »
Call Now Button