Praktijkinformatie

Huisarts Simons, Weert

Spreekuren

Spreekuren

Om een afspraak te maken gaat u naar de website en maakt u een online afspraak, nadat u bent ingelogd. Of u belt het praktijknummer 0495-532482 en kiest u optie 3. U krijgt dan de assistente aan de lijn.
.
Gemiddeld duurt een afspraak 10 minuten.

e-Consult

Ook kunt u via een e-consult een medische vraag stellen aan de huisarts.

Meer tijd nodig ?

Denkt u meer tijd nodig te hebben, overleg dit dan met de assistente. Extra tijd reserveren voorkomt voor anderen onnodig lange wachttijden. Belt u tijdig wanneer een afspraak niet door kan gaan.

Huisbezoek

Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
Omdat er in de huisartspraktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het indien mogelijk, altijd beter om naar de praktijk te komen.
.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Voor andere spoedgevallen belt u met ons praktijknummer 0495-532482, optie 1.
.
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.
Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door:
Spoedpost Weert
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert
0495-677677
.
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de spoedpost geopend. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Weert, huisarts Centrum | Simons

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond. De ingang van de praktijk is gelegen aan de zijstraat van de Wilhelminasingel. Parkeren kan rondom de praktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

De praktijk kenmerkt zich door een relatief jonge patiëntenpopulatie. Inwoners uit Weert zich kunnen inschrijven. Via het inschrijfformulier op de home pagina. Of u kun een inschrijfformulier ophalen bij de assistente op de praktijk.

Vakanties 2021

 

Chronische medicatie kan tijdens vakanties zonder herhaalrecept van de huisarts gehaald worden bij de apotheek, behalve benzodiazepines (=slaap- en kalmeringsmedicatie) en opiaten (morfine-achtige medicatie)!

 

Vakanties 2021:

Van maandag maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober 2021 zal de praktijk gesloten zijn in verband met vakantie. Waarneming tussen 08.00 en 17.00 uur door:

 • Dr. Köthe: 0495-533 393
 • Dr. Meuffels: 0495-531 880
 • Dr. Ponte en Dr. Benning: 0495-537 444
 • Dr. Masud: 0495-536 868

 

Van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend kunt u, na telefonisch overleg, terecht bij de Spoedpost Weert, telefoonnummer 0495-677 677.

NB: onze praktijkondersteuners werken door in onze vakantie. Indien u een afspraak heeft bij een van onze praktijkondersteuners, drukt u dan op de bel (rechterdeurpost). De deur zal dan voor u open worden gedaan.

 

Na 17.00 uur, in het weekend en tijdens feestdagen, wordt waargenomen door Spoedpost Weert, Vogelsbleek 5, telnr: 0495-677 677.

 

Herhaalmedicatie

U kunt herhaalrecepten online via de website bestellen, nadat u met ingelogd. Het betreft herhaalmedicatie die u vooraf met de huisarts besproken heeft. Of u kunt uw herhaalrecepten bestellen door het praktijknummer te bellen 0495-532482 en kiezen voor optie 2.

Tijdens een vakantieregeling kunt u bij uitzondering de herhaalmedicatie direct bestellen bij uw apotheek.
.
Herhaalrecepten die op werkdagen besteld zijn vóór 12.00 uur, kunnen de volgende werkdag na 14.00 uur opgehaald worden bij uw apotheek.

Praktijkondersteuning

Na verwijzing van de huisarts kunt u gebruik maken van haar spreekuur. Zij begeleidt u, geeft u advies en controleert u regelmatig. De praktijkondersteuner is speciaal voor haar functie opgeleid en kan u zelfstandig zorg bieden. Als na het gesprek met de POH blijkt dat u medicatie nodig heeft, dan bespreekt de POH dit met uw huisarts en zij schrijft de medicijnen voor.
.
Praktijkondersteuning Somatiek en Ouderenzorg
De POH Somatiek is er speciaal voor de chronische lichamelijke zorg, zoals mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) of astma/COPD (longaandoening), en voor het cardiovasculair risicomanagement (hoge bloeddruk/cholesterol en hart- en vaatziekten).
Vanaf 1-9-2017 kunnen wij ook geintegreerde zorg leveren voor kwetsbare ouderen.
.
Praktijkondersteuning GGZ
Het doel is om mensen met psychische problemen sneller en doeltreffender te kunnen helpen. Binnen het kader van de geestelijke gezondheidszorg heeft uw huisarts u voor een eerste gesprek verwezen naar de POH GGZ in haar praktijk. Dit gesprek zal ongeveer een drie kwartier duren. Tijdens het gesprek wordt samen met u gekeken welke problemen u heeft.
Op basis daarvan zal de POH u adviseren over de voor u geschikte hulp. Dit kan een verwijzing naar de GGZ, het Maatschappelijk Werk of een andere instantie zijn, maar ook twee of drie vervolggesprekken met de POH. De POH overlegt dit altijd met uw huisarts. Uw medische gegevens blijven binnen de huisartspraktijk. Als u na het eerste gesprek met de POH doorverwezen wordt naar een andere instantie worden uw medische gegevens alleen aan die instantie ter beschikking gesteld na uw toestemming.

Doktersassistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloed- of rontgenonderzoek.

U kunt bij de assistente verder terecht voor o.a.:

 • het meten van de bloeddruk
 • bloedprikken
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
 • verstrekken van informatiefolders

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.
.
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken dat te vinden is op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is te bereiken op telefoonnummer 088-0229100.
.
Als u er met ons en/of met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend.
Meer informatie kunt u vinden op www.skge.nl.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op www.thuisvaccinatie.nl

Reisvaccinaties aan huis en op het werk

Als u op reis gaat is het belangrijk dat u goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Thuisvaccinatie.nl is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis.

Deskundige artsen komen bij u langs wanneer het u uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar

http://www.thuisvaccinatie.nl

reisprik
Call Now Button
Translate »